Wedstrijdverslag

Toernooi SLDL 1 (Grolsch Quelle)

Het nieuwe dartseizoen van de SLDL staat weer voor deur en dus was er een toernooi voor de leden. De locatie was cafe Grolsch Quelle. Iedereen die jaren terug in de MVDL tegen de teams van Grolsch Quelle had gespeeld had nou wat beters te doen. Hubert en Silvia zijn nog steeds in Thailand. Rouven, Rick en Gina hadden andere dingen te doen, dus bleven de rookies van The Rabbits over. De navigatie op m'n telefoon bracht me prachtig tot aan de deur.

Om 19.20 waren we aanwezig in de veronderstelling dat we om 19.30 ingeschreven moesten zijn. Maar tot 20.00 uur en zelfs nog even erna kwamen nog altijd mensen binnen. Toch die regels nog maar eens doorlezen. Er waren 30 personen voor de A-licentie (Hoofdklasse en 1e klasse) en toevallig ook 30 voor de B-licentie (2e en 3e klasse). Dus we dachten dat het wel een zware avond kon worden.

Het duurde lang voor een van ons twee aan de gang mocht. We kregen al de angst dat we tegen elkaar kwamen. Maar Berrie z'n tegenstander was er eentje van In de Vrie 1. Het team dat we vorig jaar in de beker op het nippertje hadden verslagen. Nu waren het 2e klassers. We hadden ook al met ze ingegooid dus Berrie wist dat ie een kans had. Tegenstander mist vele high finishes. 134, 110 en 104 als ik me niet vergis. Maar het duurde lang voor de dubbels geraakt werden. 2x dubbel 1 voor de tegenstander zegt genoeg. Berrie deed waar ie voor kwam: een leg pakken. Maar het werd helaas 3-1. En dat tegen een tegenstander die later in de finale kwam.

Toen mocht ik. Had natuurlijk niet geluisterd en zag toen dat Jan Nijboer op mijn baan afkwam. Een voorproefje van de beker over 2 weken? Hopelijk wel want het ging wel aardig. Een 140 van mij werd beantwoord met 140. Enkele leuke 100+ scores. Maar het belangrijkste was de dubbel. En ondanks dat ie niet helemaal lekker liep werd het 3-0 voor mij. We hebben alvast een streepje voor in de beker. Haha.

Volgende ronde dan. Een tegenstander waar ik qua niveau niet van mocht verliezen geef ik wel nog een leg omdat ik er geen 3-0 van wil maken. Maar 3-1 is ook voldoende.

De kwartfinale dan. Een bij vlagen goed gooiende tegenstander die zich niet uit zijn ritme laat halen. De eerste leg laat ik lopen, en het wordt na enkele dubbelthrillers 2-2. Dan weer zo'n gevecht en ik neem de leiding. 3-2. Maar een rondje dubbel 16 wilde weer een niet en dan shot je tegenstander met 1 pijl. Dan vallen de triples bij de tegenstander weer elke beurt, en ik kom nog tot 60. Dat was me toch een kansje, maar het wordt 3-4.

In de volgende ronde had ik dan tegen de speler van In de Vrie moeten spelen, welke mijn tegenstander toch wel behoorlijk de pan in hakte omdat de triples niet meer zo lekker liepen.

Leuke avond, en nog ongeveer quitte gespeeld ook. Berrie net iets minder maarja. Volgende week moeten we pas echt aan de bak.

© Tim